Lions District 124 Romania
District 124 Romania

District 124 Romania
Asociația Internațională a Cluburilor Lions a luat ființă la data de 7 iunie 1917, în Statele Unite ale Americii, odată cu înființarea primului Club Lions, la inițiativa omului de afaceri Melvin Jones. La scurt timp de la înființare, încep să se organizeze din ce în ce mai multe astfel de Cluburi și spiritul Lions se internaționalizează. De-a lungul timpului, Cluburile Lions au depus eforturi incomensurabile pentru îmbunătățirea situației persoanelor defavorizate și pentru dezvoltarea continuă a comunităților lor. Important de menționat este faptul că Lions Clubs International devine, în 1954, membru fondator cu statut de țară al Organizației Națiunilor Unite, reprezentanții organizației contribuind la întocmirea statutului a ceea ce avea să devină ulterior ONU. În semn de recunoaștere a acestei contribuții, anual la sediile ONU din New York și Viena, se serbează ziua LIONS.
În 1957 apar primele cluburi LEO, constituindu-se mișcarea de tineret a organizației internaționale LEO, ce semnifică “Leadership, Experience, Opportunity”, cele trei componente care permit o bună dezvoltare a tinerilor prin voluntariat și educație civică.
În 2022, Asociația Lions Clubs International este cea mai mare organizație de voluntari din lume. Este prezentă în peste 200 de țări, cu peste 47.000 de cluburi și peste 1.400.000 de membri. În România, Districtul Lions 124, înființat în 1994, este format din 77 de cluburi în care activează peste 1.500 de membri.
Denumirea organizației provine de la inițialele cuvintelor “Liberty, Intelligence, Our Nations Safety” iar sigla are ca elemente figurative doi lei, unul ce privește cu mândrie spre trecut, iar altul ce privește cu încredere activitatea viitoare a membrilor asociației.
Sloganul organizației “We serve”, adică “Noi servim comunitatea”, este deviza membrilor cluburilor Lions din toată lumea. La ora actuală, Cluburile Lions servesc nevoile comunităților în care activează, având ca obiectiv dezvoltarea unui climat de toleranță, înțelegere și promovare a competenței, participând activ la viața socială a urbei, în spiritul dezvoltării civismului și valorilor morale.
Misiunea Cluburilor Lions este crearea și menținerea unui spirit de înțelegere între toți oamenii prin oferirea voluntară de sprijin umanitar, celor aflați la nevoie. Membrii Lions contribuie zi de zi la realizarea acestei generoase misiuni prin implicarea în comunitate și prin cooperare cu alte cluburi din țară și de peste hotare. Lions înseamnă a oferi șanse unui tânăr talentat, a face o bucurie unei persoane vârstnice, înseamnă a oferi speranță celor mai puțin norocoși. Lions înseamnă un zâmbet pe buzele unui copil orfan, un licăr de lumină în ochii unei persoane cu probleme de vedere sau sprijin pentru persoanele cu handicap.
Spre site-ul Lions Club International 
https://www.lionsclubs.org/en


MesajePentru a vedea mesajele trebuie sa va
Autentificati
Suntem aici sa te ajutamFolosim cookies deoarece ne dorim sa iti oferim cea mai buna experienta online. Informatiile culese prin intermediul cookie-urilor sunt anonime, insa fara acestea, experienta ta online pe site-ul nostru ar fi semnificativ mai slaba. Mai multe informatii gasesti aici .